dimecres, 6 de febrer de 2008

DIA DE LA PAUINFORMATIU DE SUECATV, 25 DE GENER DE 08

Entrevista a xiquetes del col·legi, a Elena Villagrasa, Cristina Castelló i Rosa García.

Cliqueu açí.


AQUEST DIUMENGE 27 DE GENER, A LES ESCOLES CERVANTES S’HA CELEBRAT UNA ESPECTACULAR FESTA EN OCASIÓ DE LA CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA.

L’APAMA i el Claustre de mestres del CEIP Cervantes ja ens tenien acostumats a tal commemoració ja que aquest diumenge s’ha celebrat el “IV Dia de la Pau i la No violència”.
Enguany la novetat ha segut l’organització d’un Concurs de dibuix Escolar sobre el tema de la Pau i la No violència, destinat a totes les Escoles d’Educació Primària de Sueca, Mareny i Perelló, així com al Centre de Tècniques Educatives Especials.
La participació ha superat les previsions; amb el lema: “Escoles per la Pau”, han arribat al centre més de mil llenços que s’han exposat als passadissos del col•legi el dia de la festa. Ens hem emocionat molt penjant els dibuixos per què han segut una mostra d’estima, tendresa, rebuig a la violència, respecte....
Els guanyadors de cada categoria s’han endut els seus premis (subvencionats per la Regidoria d’Educació) en forma de “Val de compra” per a material de manualitats a la llibreria “Arts” del carrer Cullera.

El Jurat compost per la Regidora d’Educació, la directora del CEIP Cervantes, l’artista faller “Pasqualet”, una professora de dibuix de l’IES Joan Fuster i un alumne de l’escola d’Art de Sueca han entregat els següents premis:


1r Premi: 1r cicle de Primària: Marina Marco. Perelló
2n Premi: 1r cicle de Primària: Shanina Arzaguet. Cervantes.
3r Premi: 1r cicle de Primària: Sergio Peral. Carrasquer.

1r Premi: 2n cicle de Primària: Carles Sarrió. Mª Auxiliadora.
2n Premi: 2n cicle de Primària: Victor Baldoví: Escoles Jardí.
3r Premi: 2n cicle de Primària: Erik Bosch. Unión Cristiana.

1r Premi: 3r cicle de Primària: Andreu Lena. Fàtima.
2n Premi: 3r cicle de Primària: Claudia Grau. Mareny.
3r Premi: 3r cicle de Primària: Angela Palacios. Encarnació.

Educació Especial.

1r Premi: Erika Ferrer (C.TT.EE.EE)
2n Premi: Sandra Martínez (C.TT.EE.EE)
3r Premi: Alfredo Castelló (C.TT.EE.EE)


També, i destinat als més majors, AMPES, Associacions de Dones, Falles, etc. s’ha proposat un concurs de dolços: “LA PAU ÉS DOLÇA, COMPARTEIX-LA” en el qual han concursat 18 dolços; alguns tan típics com “El Rotllo de Sant Blai”, però també d’altres més exòtics com ara el “Merengue de Plàtan” o el “Brownies de xocolata”. Els membres del jurat compost pel Regidor de Turisme, la Presidenta de l’Apama- Anna Franco, Toni Beltrán - el cuiner de TV Sueca, José Luís Beltrán – Forner (Plaça del convent), i una alumna de l’IES Joan Llopis Marí de Cullera (cicle formatiu d’hostaleria), estigueren més d’una hora deliberant per a finalment entregar els premis a Susana Vega i el seu pastís de tres xocolates, Carmen Chanqués amb una Torta també de dos xocolates i a Mari-Tere Aznar amb una Torta d’Ametlla.
Es va fer al patí una degustació de tots els dolços que havien concursat, els suecans i suecanes no en deixaren ni una molla, també hi havia una Jaima on es podia prendre te amb menta i alguna pasteta àrab.
Per als xiquets i també els seus acompanyants, la Companya Enigma Teatre va organitzar un sèrie de tallers (globusflèxia, cares pintades, màscares, serp acordió, contes divertits, xanques) procurant fer treballar als xiquets i xiquetes i també als pares i mares alguns valors com la tolerància, el respecte, la resolució de conflictes sense utilitzar la violència, etc... el col•legi Cervantes estava de gom a gom, molts suecans i suecans havien acudit en família a passar el dia assolellat en aquest edifici acollidor de 77 anys d’existència.
Han col•laborat també la Ludoteca Municipal amb tallers educatius, La Muixeranga de Sueca fent figures humanes i acomboiant a la gent a participar-hi i La Xala tocant música tradicional.