dilluns, 2 de febrer de 2009

V DIA LA PAU. 2009

QUÈ BÉ ENS HO PASSÀREM EL DIUMENGE A CERVANTES!


I què bé es portà l’oratge! Qui es desplaçà el diumenge passat al col•legi Cervantes no se’n va penedir. Celebraven la seua cinquena edició de la Festa de la Pau i, es pogué realitzar tot allò que estava previst pel goig de tots els participants.
Primer que tot, un concurs de dolços presidit per Marga Piqueres, regidora de festes, i assistida per Susana, guanyadora de l’any passat, Carmen, mestra en l’IES Joan Marí Llopis (cicle formatiu d’Hostaleria), Raquel, fornera de “Berenem” (Placeta Santo Domingo), i Tere, la cuinera del cole, en el qual participaren dolços de tot tipus com ara una torta de Carlota molt original i també d’arreu del món com, per exemple, un pastís romanès. Després de moltes deliberacions s’endugueren els premis, Cristina Penella amb la seua torta de “Tres Xocolates”, Carmen Chanqués amb el seu “Flam de Torró” i Maria Navarro amb la seua “Corona”. En acabar, els degustarem al patí, i clar, no en deixarem “ni mica”.
Als passadissos de l’edifici que complirà l’any que ve vuitanta anys, s’hi adjuntaren la Ludoteca Municipal, la Fundació Santos Andrés, Santiago i Miguel, mares forasteres que també cuinaren especialitats del seu país, tallers de pintura (el Guernica de Picasso), de papiroflèxia (les famoses grues de la Pau d’Hiroshima), de música, de cares pintades, etc... i Dani Miquel, autèntic canta-cançons ens ha delectat amb el seu “És ara amic, és ara”, quina manera de contagiar alegria!
Tot seguit, si te n’apujaves les escales podies sentir cantar al grup afro-cubà “Wilm@laclave” (quin ritme!) i admirar l’emocionant exposició de Murals Escolars on els xiquets de Sueca, El Perelló i El Mareny així com el Centre de Tècniques Educatives Especials han expressat el seu rebuig més absolut a la violència i una voluntat profunda i sincera de viure tots en pau. La regidora d’Educació, Raquel Tamarit, membres del jurat així com el Sr. Alcalde entregaren els premis a totes les escoles que hi participaren.
Finalment no podíem tancar aquesta crònica sense parlar de les actuacions que es celebraren al patí, per començar la representació de “Megànimals” de Maduixa Creacions va ser espectacular, vertadera exhibició de colors, ritme, i il•lusió, continuaren marcant el pas el grup de dansades suecà “Els Almogàvers” i tot seguit “la Muixeranga de Sueca” realitzaren figures humanes espaterrants, acompanyats tots dos per la immancable música tradicional de La Xala.
Per totes eixes raons, deixeu-me repetir: “Què bé ens ho passàrem el diumenge a Cervantes. I què bé es portà l’oratge!”


FOTOS DIA DE LA PAU.

MES FOTOS


1 comentari:

CARMEN VENTURA ha dit...

Vos done l'enhorabona per la Festa del dia de la Pau,també vos FELICITE i done les GRACIES pel treball realitzat i l'eSforç que heu fet els membres de la APAMA i el Claustre de Professors.Des d'ací vos anime a continuar treballant.SOU ELS MILLORS.